Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Recept - Ballagási ebédhez tuti receptek, édességek képes leírás - Ballagás.tlap.hu
részletek »

Recept - Ballagási ebédhez tuti receptek, édességek - Ballagás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ballagas.tlap.hu » Recept - Ballagási ebédhez tuti receptek, édességek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Banános keksz receptje ballagásra

Banános keksz receptje ballagásra

Ballagásra - Banános keksz recept - Gyorsan és könnyen elkészíthető. Közeleg a ballagás és szeretnénk néhány nagyon finom tuti recepttel segíteni, kedveskedni az ünnepi ebéd utáni édességek elkészítéséhez. Érdemes kipróbálni ezt a fantasztikus banános kekszet A banán csodálatos ízvilága a szegfűszeggel keveredve igazi ínycsiklandó csemege. Gyorsan és könnyen el lehet készíteni, ezért is ajánljuk az ebéd utáni nyugodt csipegetéshez - Elkészítése: A margarint a cukorral habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, majd jól elkeverjük. Ezután beleütjük a tojásokat, rászórjuk a szegfűszeget, végül hozzáadjuk az előzőleg villával jól összenyomkodott banándarabokat ...

Bóbitás rizs recept - Ballagásra

Bóbitás rizs recept - Ballagásra

Egyszerűen csak így nevezem Bóbitás rizs, mert se nem felfújt, se nem rakott. Almával szoktam készíteni, de gondolom más gyümölccsel, mint pl: körtével is készíthető. Hozzávalók: 1 liter tej, 15 dkg rizs, 5 dkg cukor, csipet só, 1 cs. vaníliás cukor, 4 tojás, 5-6 alma, baracklekvár, 10 dkg cukor. A rizst a tejben megfőzzük, majd 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval ízesítjük. Lehűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, és kivajazott tűzálló tálba simítjuk. Az almákat legjobb a kásás alma meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és felszeleteljük (ha lédús almával készítjük, akkor pároljuk meg előtte, mert sok levet ereszthet sütésnél). Kicsit eltolva ráhelyezzük a rizsrétegre, pár kanál baracklekvárral megöntözzük ...

Elefánt könny recept

Elefánt könny recept

Egy kedves látogatóm javaslata ehhez a süteményhez, hogy a kakaós krémből hagyjunk meg annyit, amennyivel a tekercset kívülről még be tudjuk kenni. Így szép mutatós is lesz a süteményünk. Hozzávalók: 6 tojás fehérjét, 12 dkg porcukrot habosra keverünk. Hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, 3 evőkanál kakaót, 1 evőkanál lisztet és 1 mokkáskanál szódabikarbónát. Zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sütjük, még melegen felcsavarjuk. Töltelék: 2 dl tej, 1 tojás, 3 evőkanál lisztet sűrűre főzünk, és rögtön hűtjük ...

Ballagás magazin hírek
Banános pitetorta, kellemes és finom desszert a ballagási ebéd után
Banános pitetorta, kellemes és finom... Tészta: 10 dkg kókuszreszelék, 6 dkg dara, 4 dkg puha vaj / margarin. Rátét: 7.5 dl tej, 4 dkg kukoricaliszt, 10 dkg cukor, 3 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 2-3 db banán. Tetejére: 1.5 dl habtejszín, durvára vagdosott, pirított mogyoró/ vagy dió, mandula Elkészítés: A kókuszt, a darát és a vajat összemorzsoljuk, és egy kb. 23 cm átmérőjű forma aljába nyomkodjuk a masszát...
Könyvtorta, ballagásra ideális sütemény
Könyvtorta, ballagásra ideális sütemény Ballagási könyvtorta édes sütemény hozzávalók: piskóta: 2szer 5 tojásból,3...
Mi a trendi, mit kapnak a ballagó diákok?
Mi a trendi, mit kapnak a ballagó diákok? Egy hét múlva kezdődnek a ballagások a középiskolákban - a legnépszerűbb...
Húsos tekercs recept - Ballagási ebédnek a legfinomabb

Húsos tekercs recept - Ballagási ebédnek a legfinomabb

Húsos tekercs recept - Ballagási ebédnek a legfinomabb! Készítsd el ballagásra ezt a fantasztikus húsos tekercset ebédre. Biztosan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána. A siker garantált lesz. Jó étvágyat kívánok a finom ballagási ebédhez! A tölteléket készítjük el elsőnek, mert annak hűlnie kell. A kelkáposzta leveleket sós vízben néhány percig főzzük, majd leszárítjuk és kivágjuk a vastagabb részeit. A jól apróra vágott hagymát csipetnyi olajon megpároljuk, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát, majd a darált húst. Hozzávalók a tésztához: 8 dl liszt, 2 dl tejföl, 30 dkg margarin, 3 dkg élesztő, 1 evőkanál tej. Töltelékhez: 7 db nagy kelkáposztalevél, 60 dkg darált hús, 1,5 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, pirospaprika, só, bors, és további 1 db tojás a kenegetéshez. Jó 12 percig kevergetve pirítjuk, aztán sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük majd egy egész tojással összedolgozzuk. Mindezek után a tésztát keverjük össze, közben már hűlnek is a tölteléknek valók. A lisztbe szórjuk a margarint, hozzátesszük a tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt majd egy kanál tejjel összegyúrjuk a tésztát ...

Ribizlis joghurtkocka recept

Ribizlis joghurtkocka recept

Elkészítés - Robotgép habverőjével a tálba reszelt marcipánt 2 tojással kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a többi tojást, és sűrűn folyó masszává keverjük (kb. 5 perc). Hozzávalók: 30 dkg marcipánmassza, 5 tojás, 12 lap vagy 36 gramm zselatin, 1 kg zsírszegény joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 8-9 dkg cukor, 3 ek. narancslé, 300 g tejszín, 15 dkg leszemezett ribizli, 1 ek. piros gyümölcskocsonyapor, a tepsi kikenéséhez: margarin, erős alufólia. Egy 32 x 39 cm-es tepsi felét fóliasínnel keresztben leválasztjuk, és kikenjük. A tésztát a kikent részre simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A joghurtot a vaníliás cukorral meg 7 dkg cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a narancslevet. Az utasítás szerint feloldott zselatint 3 ek. joghurttal elvegyítjük, majd a többi joghurthoz adjuk, és a hűtőbe állítjuk. A tejszínt habbá verjük, és a dermedő joghurtba forgatjuk ...

Tuti menü