Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spontán vendégség – sokszor hívunk meg barátokat, családtagokat vagy szomszédokat az utolsó pillanatban egy italra, kávéra, de akár ebédre-vacsorára is. Ilyen alkalmakra jó, ha vannak - Ballagás magazin
részletek »

Vendégvárási ötletek nem csak ballagásra

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Vendégvárási ötletek nem csak ballagásra
Vendégvárási ötletek nem csak ballagásra
Spontán vendégség - sokszor hívunk meg barátokat, családtagokat vagy szomszédokat az utolsó pillanatban egy italra, kávéra, de akár ebédre-vacsorára is. Ilyen alkalmakra jó, ha vannak alapanyagok a kamrában, hűtőben és fagyasztóban. Pl a kamrában mindig tartsunk néhány zacskó chips-et – ezekhez nagyon könnyen tudunk készíteni valami gyors mártogatóst.
Továbbá érdemes konzerves vagy üveges olívabogyókat, olajos szárított paradicsomot, szerdellát, pestot is tartani. A fagyasztóban nem árt, ha van leveles tészta - hiszen villámgyorsan tudunk valami sós vagy édes finomságot kreálni (lásd leveles tészta falatok).

Egyszerű kekszeket, aprósüteményeket is gyorsan lehet készíteni. Az egyszerűparty falatok bejegyzésünkben sok ötletes és egyszerű recept található minden hangulatos vendégséghez !

Kávézás - teázás - a délelőtti kávézás vagy a délutáni teázás az egyik legegyszerűbb vendégfogadó alkalom - az angolok a teázás mesterei, egy angol teaparti ideális vendégváró alkalom! A tea és kávé mellett általában aprósüteményeket vagy mini szendvicseket is tálalunk, ehhez további tippeket adunk a kávézás és teázás sorozatunkban!
Hirdetés

Vendégváró vacsora/ebéd - barátokat, családtagokat rendszeresen hívunk meg ebédre vagy vacsorára. Általában 2-6 embert látunk vendégül egy tipikus ebédre vagy vacsorára, ennél több emberre nem is könnyű főzni, érdemes inkább büfé-típusú ételekkel készülni. A vendégváró ebéd és vacsora bejegyzésben tuti tippeket és egyszerű vendégváró recepteket lehet találni egy sikeres vacsora kivitelezéséhez.

Party-buli - egy party lehet 10 vagy 100 fős, de persze teljesen másképp készülünk egy kedélyes kis partira, mint egy nagy szilveszteri házibulira vagy egy kerti grillpartira. Egy party-buli megszervezése elég sok szervezéssel és gondoskodással jár, így érdemes időben elkezdeni a felkészülést. A party tippek mini-sorozatunkban tovább lehet böngészni tippek és egyszerű party ételek receptjei között.

Gyerekzsúr - manapság minden gyereknek muszáj legalább születésnapi zsúrt tartani, amelynek szervezése és lebonyolítása nem kevés munkával jár. Továbbá egyre népszerűbbek a babazsúrok is, amelyek keretében az anyukák megbeszélhetik a babázás gondjait, örömeit, azonban egy babás összejövetelnek más a kritériuma, mint egy gyerekzsúrnak.

Ünnepi vendégség - ide tartoznak a karácsony, húsvét, keresztelő, eljegyezés, házassági évforduló, ballagás stb ünnepi alkalmak. Az ünnepi vendégség lehet egy kis családi vagy nagyobb családi-baráti rendezvény, mindenesetre az alkalomnak megfelelő különleges ételekkel és italokkal kell szolgálni. Azonban léteznek egyszerű ünnepi ételek is, amelyek nem igényelnek több órás (napos!) sütés-főzést, így önmagunk is élvezhetjük az ünnepi hangulatot.

Vendégvárás máshol - sokszor nem tudunk (vagy nem akarunk) az otthonunkban vendégeket fogadni. Jó időben szervezhetünk egy pikniket a legközelebbi parkban vagy egy kirándulás keretében. Természetesen ebédre, vacsorára találkozhatunk egy étteremben is - vagy hívjuk meg vendégeinket egy szállodai brunchra!

Koktélok - mindegyik vendégváró típusra igaz lehet, hogy koktélokkal is készülünk. Sokféle alkoholos és alkoholmentes koktél közül mindenki kiválaszthatja a kedvencét. Akár aperitifként, vagy vacsorazáró italként hozzájárulnak a kellemes hangulathoz.


Ízelítő a lehetőségek tárházból, nem csak ballagásra ajánljuk ...
Koktélok - Akár aperitifként, vagy vacsorazáró italként hozzájárulnak vele a kellemes hangulathoz Koktélok - Akár aperitifként, vagy vacsorazáró italként hozzájárulnak vele a kellemes hangulathoz
Gyerekzsúr - egyre népszerűbbek a babazsúrok is, amelyek keretében az anyukák megbeszélhetik a babázás gondjait, örömeit Gyerekzsúr - egyre népszerűbbek a babazsúrok is, amelyek keretében az anyukák megbeszélhetik a babázás gondjait, örömeit
Vendégváró vacsora, ebéd - A vendégváró ebéd és vacsora bejegyzésben tuti tippeket és egyszerű vendégváró recepteket lehet találni egy sikeres vacsora kivitelezéséhez Vendégváró vacsora, ebéd - A vendégváró ebéd és vacsora bejegyzésben tuti tippeket és egyszerű vendégváró recepteket lehet találni egy sikeres vacsora kivitelezéséhez
Kávézás, teázás - A tea és kávé mellett általában aprósüteményeket vagy mini szendvicseket is tálalunk ... Kávézás, teázás - A tea és kávé mellett általában aprósüteményeket vagy mini szendvicseket is tálalunk ...
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, vendég várás, ballagási ötletek, ballagási vendég várás, tippek, ötlet
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-26 15:36:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü