Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tészta hozzávalói: 14 tojás, 14 evőkanál cukor, 2 dl olaj, 2 csomag sütőpor, 12 evőkanál liszt. - Ballagás magazin
részletek »

Torta ballagásra házi fondant bevonattal

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Torta ballagásra házi fondant bevonattal
Torta ballagásra házi fondant bevonattal
Torta ballagásra házi fondant bevonattal
Tészta hozzávalói: 14 tojás, 14 evőkanál cukor, 2 dl olaj, 2 csomag sütőpor, 12 evőkanál liszt.

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.Majd hozzáadjuk az olajat és a sütőport is.

Végül pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük.

Ez az adag egy 2 cm-es tortaformában készült és jó magas lett, alig fért a formába.


Krém

Hozzávalók: 2 csomag főzős csokipuding, 2 evőkanál jó minőségű kakaópor, 2 evőkanál cukor, 15 dkg vaj, 4 dl tej.
Hirdetés



Elkészítés

Először elkészítjük a pudingokat.( 3 dl tejet felforralunk, majd beleöntjük az 1 dl tejben elkevert pudingport és állandóan kevergetjük amíg kész nem lesz /nehogy becsomósodjon/ ).

Hagyjuk teljesen meghűlni, majd robotgéppel hozzákeverjük a vajat és a kakaóport.Egy kis rum is mehet bele, de én ebbe nem tettem.

A tortát 3 felé vágtam, betöltöttem a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is vékonyan átkentem a krémmel.Ezután kb 2 órára betettem a hűtőbe és csak utána tettem rá a borítást és a díszeket.

Majd a kész tortát hűtőben tároltam.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, receptek, torta, tippek, ötletek, ajándék
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-30 16:28:42
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü