Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az aljához: 250 g bármilyen csokoládé, melyet kockákban lehet kapni. A krémhez: 100 g cukor, 100 g vagdalt mogyoró, 9 lap fehér zselatin, 4 tojás, 50 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál - Ballagás magazin
részletek »

Sütés nélküli sütemények ballagásra - A dominó szelet receptje

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Sütés nélküli sütemények ballagásra - A dominó szelet receptje
Sütés nélküli sütemények ballagásra - A dominó szelet receptje
A dominó szelet
Az aljához: 250 g bármilyen csokoládé, melyet kockákban lehet kapni. A krémhez: 100 g cukor, 100 g vagdalt mogyoró, 9 lap fehér zselatin, 4 tojás, 50 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál forró víz, 150 ml kávé, 200 g mogyorós nugát, 7 evőkanál konyak, 400 ml tejszín. A díszítéshez: 125ml tejszín, néhány félbevágott csoki kocka.

A torta aljához egy (30x11) szögletes formát áttetsző fóliával kibélelünk. A csokoládékockákat tetejével lefelé egymás mellé fektetjük, szorosan.

A krémhez a cukrot serpenyőben felolvasztjuk és arany barnára karamellizáljuk a mogyorót belekeverjük.

A masszát olajjal megkent sütőlemezre kenjük és hagyjuk kihűlni, majd apróra vagdaljuk.
Hirdetés

A zselatint az előírás szerint beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük.

A kávét kis edényben felforrósítjuk, és a nugát masszát ebben olvasztjuk fel. A zselatint kinyomkodjuk és azt is ebben olvasztjuk fel. Ha kész, még forrón a tojáskrémbe forgatjuk, konyakkal ízesítjük és hűtőszekrénybe tesszük.

Amint sűrűsödni kezd a grillázst belekeverjük. A tejszínből és a tojásfehérjékből külön-külön kemény habot verünk és ezeket is beleforgatjuk a krémbe. Beletöltjük az egészet a csokival kirakott formába, majd visszatesszük a hűtőbe.(2-3 óra)

Tálalás előtt a fólia segítségével kivesszük a formából és tálra borítjuk. A tejszínből keményhabot verünk és ezzel díszítjük.


Tuti tipp, csak neked!

Rendelj Te is egyedi képes ajándékot szeretteidnek MOST ...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, fényképes ajándék, tippek, ötletek, receptek, torta
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-09 15:15:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü