Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A hétvégén valami sósra vágytunk, a férjem mondta hogy ő enne esetleg tepertős pogácsát vagy valami sajtos rudat. Valahogy nem volt kedvem hajtogatott pogácsát készíteni, a sajtunk pedig pon - Ballagás magazin
részletek »

Sós tearudacskák - Egy tökéletes ballagási rágcsálni való

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Sós tearudacskák - Egy tökéletes ballagási rágcsálni való
Sós tearudacskák - Egy tökéletes ballagási rágcsálni való
Ballagásra egy tuti rágcsa
A hétvégén valami sósra vágytunk, a férjem mondta hogy ő enne esetleg tepertős pogácsát vagy valami sajtos rudat. Valahogy nem volt kedvem hajtogatott pogácsát készíteni, a sajtunk pedig pont elfogyott. Szerencsére eszembe jutott, hogy még tavaly elmentettem Mónikától a Váncza-projektből való sós tearudacskákat. Gyorsan elkészült, finom volt, biztos máskor is fogom készíteni.

Hozzávalók

30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 tk só, 5 dkg zsír, 10 dkg örölt tepertő, 1 tojássárga, 1,5 dl tej

Szórni: - köménymag, szezámmag. Lekenni: - 1 tojásfehérje

Hirdetés


Elkészítés

A sóval és sütőporral elkevert lisztet egy edénybe, vagy egyenesen a dolgozó felületre szórjuk. Elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a tojássárgát és az őrölt tepertőt, majd a tejjel együtt jól összegyúrjuk, amíg egy jó rugalmas tésztát kapunk.

A tejet csak kis adagokban adjuk hozzá, meglehet, hogy nem lesz szükség az egészre, vagy ellenkező esetben, még szükségünk lesz egy kis tejhez, hogy jól összeálljon a tésztánk.

Az így kapott tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagságú lappá, majd egy derelyvágóval kb. 1,5 cm széles és 7 cm hosszú rudakra vágjuk.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, egy kicsit felverjük a megmaradt tojásfehérjét majd a rudak tetejét lekenjük vele.

Megszórjuk köménymaggal (nálam őrölt köménymag és szezámmag) majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, receptek, tippek, ötletek, sós tearudacskák
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-29 16:44:36
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü