Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg sütőmargarin, 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 1 db tojás, tejföl, sütőmargarin a sütőlap megkenéséhez. A töltelékhez: 15 dkg Krémalap, 2 dl tej, 1 - Ballagás magazin
részletek »

Sajtkrémmel töltött pogácsa receptje - Készíts el, és lepd meg vele vendégeidet ballagáskor

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Sajtkrémmel töltött pogácsa receptje - Készíts el, és lepd meg vele vendégeidet ballagáskor
Sajtkrémmel töltött pogácsa receptje - Készíts el, és lepd meg vele vendégeidet ballagáskor
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg sütőmargarin, 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 1 db tojás, tejföl, sütőmargarin a sütőlap megkenéséhez. A töltelékhez: 15 dkg Krémalap, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, 2 db tojás sárgája, 10 dkg reszelt trappista sajt, 2-3 dkg reszelt füstölt sajt.
Elkészítés

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az élesztőt, a sót és annyi tejfölt, hogy a tészta könnyen gyúrhat. legyen. Cipót formálunk belőle, és 30 percig pihentetjük.

Ezután kb. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második korong közepét kiszúrjuk, így egy lyukas korongot kapunk.
Hirdetés

A tojást felverjük és megkenjük a telekorongokat, majd ráhelyezzük a lyukasat. Margarinnal megkent sütőlapra helyezzük a pogácsákat, és előmelegített sütőben világos sárgára megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva felfőzzük és belekeverjük a reszelt sajtot.

A Krémalapot kihabosítjuk, összekeverjük a kihűlt krémmel, végül belekeverjük a reszelt füstölt sajtot. Ha a pogácsa kihűlt, a közepébe töltjük a krémet és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, pogácsa, receptek, étel, tippek, ötletek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-31 20:27:30
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü