Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg Rama, 5 dkg élesztő, 6-8 dl tej, kevés cukor, só. A tetejére ízlés szerint: sajt, köménymag, szezámmag, lenmag, mák. - Ballagás magazin
részletek »

Pogácsa recept- Klasszikus, ami nem hiányozhat egyetlen ballagó tarisznyájából

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Pogácsa recept- Klasszikus, ami nem hiányozhat egyetlen ballagó tarisznyájából sem!
Pogácsa recept- Klasszikus, ami nem hiányozhat egyetlen ballagó tarisznyájából sem!
Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg Rama, 5 dkg élesztő, 6-8 dl tej, kevés cukor, só. A tetejére ízlés szerint: sajt, köménymag, szezámmag, lenmag, mák.
Elkészítés

Az élesztőt kevés langyos tejben cukorral megszórva megfuttatjuk.

Egyik variáns: a lisztet, a tejet, az élesztőt, a Ramát, és az ízlés szerinti mennyiségű sót kidagasztjuk, majd kelni hagyjuk kb 1 órán keresztül.

Lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, a tetejét először sós vízzel átkenjük, majd megszórjuk amivel szeretnénk. 200-220 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.
Hirdetés

Másik variáns: a lisztet, a tejet, az élesztőt, és az ízlés szerinti mennyiségű sót kidagasztjuk, majd kelni hagyjuk kb 1 órán keresztül. Lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk, és hajtogatásos módszerrel készítjük el úgy, hogy a Ramát három részre osztjuk, és egy-egy hajtogatás alkalmával a Rama egy-egy harmadát belekenjük.

A hajtogatások között kb fél óra teljen el. Ha elkészült, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle.

A tetejét először sós vízzel átkenjük, majd megszórjuk amivel szeretnénk. 200-220 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.

A tej mennyisége nagyban függ a liszt minőségétől és attól, hogy melyik módszer szerint készítjük. A hajtogatásos pogácsához több tej kell. Akkor jó a nyers tészta állaga, ha jó lágy.
Szólj hozzá a cikkhez
Forrás: Pogácsa
Címkék - ballagás, pogácsa, receptek, étel, tippek, ötletek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-30 15:52:14
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü