Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók: 50 dkg finom liszt, 2 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 dl tej, 10 dkg vaj vagy Rama margarin, 1 cs szalalkáli, 1 cs vaníliás cukor. A krémhez:, 1,5 l tej, 15 dkg vaj vagy Rama m - Ballagás magazin
részletek »

Négylapos krémes - Kiváló és egyszerű sütemény, készítsd el te is ballagáskor

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Négylapos krémes - Kiváló és egyszerű sütemény, készítsd el te is ballagáskor
Négylapos krémes - Kiváló és egyszerű sütemény, készítsd el te is ballagáskor
Négylapos krémes
Hozzávalók: 50 dkg finom liszt, 2 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 dl tej, 10 dkg vaj vagy Rama margarin, 1 cs szalalkáli, 1 cs vaníliás cukor. A krémhez:, 1,5 l tej, 15 dkg vaj vagy Rama margarin, 25 dkg kristály cukor, 6 db tojás, 15 dkg csokis pudingpor /főzős/. A díszítéshez: vaníliás porcukor.
Elkészítése

A szalalkálit az 1dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad/ Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük.

Krém: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük forrni.
Hirdetés

Én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le./ Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot. Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk.

Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, ajándék, tippek, ötletek, receptek, sütemény, négylapos
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-29 07:37:26
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü