Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál kakaópor, 0,5 dl olaj, 1 csomag sütőpor. A krémhez: 5 dl tejszín, 25 dkg étcsokoládé, 1 üveg magozott, lecsöpögtetett - Ballagás magazin
részletek »

Lúdláb torta tejszínes krémmel - Kiváló, nagyon finom készítsd el TE is ballagásra

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Lúdláb torta tejszínes krémmel - Kiváló, nagyon finom készítsd el TE is ballagásra
Lúdláb torta tejszínes krémmel - Kiváló, nagyon finom készítsd el TE is ballagásra
Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál kakaópor, 0,5 dl olaj, 1 csomag sütőpor. A krémhez: 5 dl tejszín, 25 dkg étcsokoládé, 1 üveg magozott, lecsöpögtetett meggybefőtt (750 ml-s üveg), 1 teáskanál rum(aroma) (el is maradhat), 1 kávéskanál fahéj (el is maradhat).
Elkészítés

Először a krémhez a tejszínt elkezdjük lassan melegíteni, és közben az apróra tört csokoládét belekeverjük, felolvasztjuk. A tejszínt nem kell felforralni. Amikor a csoki teljesen felolvadt,...

...félretesszük hűlni, hozzáadjuk a rumot/rumaromát és a fahéjat. Amikor kihűlt, tegyük be a hűtőbe dermedni legalább fél napot, de akár 1 egész éjszakát ott tölthet.
Hirdetés

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzákeverjük először a sütőporral elkevert lisztet, majd az olajat, végül a kakaóport. Jó sűrű, de még folyós masszát kell kapnunk. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan a tésztához keverjük.

A tésztát az alján sütőpapírral bélelt 24 cm-s tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180°C-n tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vajazott késsel vágjuk ketté.

Vegyük elő a krémet, és kb. 10 percig gépi habverővel először alacsony, majd magasabb fokozaton verjük fel, amíg jó sűrű lesz. Tegyünk félre belőle kb. 3 dl-t a torta tetejének és oldalának bevonásához, illetve a díszítéshez. A meggyből is hagyjunk 16 szemet a tetejére, a többit keverjük bele a krémbe.

Az alsó tortalapot picit meglocsoljuk rumos/rumaromás meggylével, rákanalazzuk a krémet vastagon, elegyengetjük. A másik tortalap alját is meglocsoljuk meggylével, beborítjuk vele a tortát, majd tetejét és oldalát bekenjük és díszítjük a krémmel, a tetejét meggyel díszítjük.

Fogyasztás előtt tartsuk még a hűtőben dermedni.

Megjegyzés:
Ebből a mennyiségből nekem 16 szeletes torta lett 24 cm-s tortaformában. A tésztából lehet külön 2 lapot sütni, így nem kell bajlódni a szétvágással. Ha a massza túl sűrű, olajjal vagy vízzel lehet megfelelő sűrűségűre alakítani.

A fahéj tényleg megbolondítja a krémet. A tejszín és a csoki mennyiségét lehet variálni: akár 50 dkg csokit is lehet az 5 dl tejszínhez használni. Nekem sok lett a krém, ezért vontam be vele a tetejét is. De 1 dl olajjal felolvasztott étcsokival is be lehet vonni. A rummal/rumaromával ízlés szerint bánjunk.


Rendelj Te is egyedi fényképes ajándékot szeretteidnek MOST...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, sütemény, recept, fényképes ajándék, lúdláb torta
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-01 10:24:21
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü