Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók: porcukor a díszítéshez 22,5 dkg málnadzsem 35 dkg finomliszt 1 csomag vanillincukor egy csipet só 1 db tojásfehérje 12,5 dkg porcukor 20 dkg Rama - Ballagás magazin
részletek »

Lepd meg szeretteidet, illetve vendégeidet a ballagás alkalmából málnás linzerka

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Lepd meg szeretteidet, illetve vendégeidet a ballagás alkalmából málnás linzerkarikákkal
Lepd meg szeretteidet, illetve vendégeidet a ballagás alkalmából málnás linzerkarikákkal
Hozzávalók: porcukor a díszítéshez 22,5 dkg málnadzsem 35 dkg finomliszt 1 csomag vanillincukor egy csipet só 1 db tojásfehérje 12,5 dkg porcukor 20 dkg Rama
Elkészítés

1. A Ramát a porcukorral és a tojásfehérjével habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót, végül a liszttel sima tésztává gyúrjuk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és egy fél órára hűtőbe tesszük.


2. Kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk és a tésztából kb. 6 cm átmérőjű, cakkos szélű linzerkarikákat szaggatunk ki. A kiszaggatott karikák felébe almamagház kiszúróval, három-három kisméretű lyukat vágunk.
Hirdetés

3. Az elkészített kekszeket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben, 200 °C-on, 8-10 percig sütjük. Ha megsült, levesszük a sütőlapról és hűtőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

4. A dzsemet felmelegítjük, elkeverjük, megkenjük vele a linzerkarikák alsó felét, majd egy sima és egy lyukasztott linzert összeragasztunk. A tetejüket megszórjuk porcukorral.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, recept, ballagási receptek, sütemény ballagásra,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-15 01:37:11
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü