Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 4 db tojás, 4 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kristálycukor, 2 dl erős feketekávé, 1 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 2 csomag babapiskóta, 4-5 evőkanál Amaretto - Ballagás magazin
részletek »

Klasszikus tiramisu receptje - A ballagási asztalról nem hiányozhat !

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Klasszikus tiramisu receptje - A ballagási asztalról nem hiányozhat !
Klasszikus tiramisu receptje - A ballagási asztalról nem hiányozhat !
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 4 db tojás, 4 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kristálycukor, 2 dl erős feketekávé, 1 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 2 csomag babapiskóta, 4-5 evőkanál Amaretto (mandulalikőr), cukrozott kakaó.
Elkészítés

A mascarponét keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját is. A tojások fehérjét egy csipet sóval és 1 evőkanál kristálycukorral verjük kemény habbá. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Hirdetés

A lefőzött, erős feketekávét keverjük össze a tejjel, majd langyosítsuk meg. Ezután egyesével mártogassuk bele a babapiskótát, hogy egy kicsit beszívja magába a kávés keveréket.

A tál aljára rakjuk szorosan egymásmellé a kávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg ízlés szerint az Amaretto likőrrel.

Ezután kanalazzuk rá a mascarponés krém felét, és szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd a maradék kávéba mártogatott babapiskótával fedjük be a krémes réteget. Újra locsoljuk meg a piskótát ízlés szerint likőrrel, majd kanalazzuk rá a maradék krémet, és szórjuk meg bőségesen a cukrozott kakaóporral.

Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém egy kicsit megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek (én mindig előző nap készítem el, és a hűtőben tárolom fogyasztásig).

Kevéssel tálalás előtt vegyük ki a desszertet a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint fagylaltos kehelyben vagy desszertes tányéron tálaljuk.


Tuti tipp, csak neked!

Rendelj Te is egyedi képes ajándékot szeretteidnek MOST ...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, recept, sütemény, tiramisu, fényképes ajándék
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-17 13:51:46
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü