Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A spenóttekerccsel együtt csücsültek az előételes hidegtálon Édesapám névnapi buliján, amit falubeli baráti társaságuknak szerveztek. Tudom, már rég nem trendi tekercselni, de a hetvenévesek - Ballagás magazin
részletek »

Készíts sonkás-sajtos tojástekercset ballagásra, garantáltan imádni fogja a család és a vendégek

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Készíts sonkás-sajtos tojástekercset ballagásra, garantáltan imádni fogja a család és a vendégek
Készíts sonkás-sajtos tojástekercset ballagásra, garantáltan imádni fogja a család és a vendégek
Sonkás-sajtos tojástekercs
A spenóttekerccsel együtt csücsültek az előételes hidegtálon Édesapám névnapi buliján, amit falubeli baráti társaságuknak szerveztek. Tudom, már rég nem trendi tekercselni, de a hetvenéveseknek hiába tálalok új hullámos, trendi előételt. Szeretik ha ránézésre megállapítható, mi van benne és szeretik, ha minden az, aminek látszik.
Hozzávalók

6 tojás
2 dl tejszín
15 dkg szeletelt füstölt sajt
20 dkg natúr krémsajt
15 dkg szeletelt, füstölt, főtt sonka
1 ek szárított oregánó
1 ek szárított bazsalikom ...

...maréknyi olajbogyó, vékonyra szeletelve, 1 piros, kaliforniai paprika (savanyúságból), só, frissen őrölt bors.


A tojásokat felverem, összekeverem a tejszínnel és fűszerezem sóval, borssal, a szárított fűszerekkel. Beleforgatom az olajbogyó szeleteket és a kaliforniai paprika kockákat, majd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Hirdetés

Igyekszem egyenletesen eloszlatni az olajbogyót és paprikát, majd betolom a 180 fokos sütőbe 10-12 percre. Kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni, majd megfordítom és rákenem a sajtkrémet, ráterítem a sonka szeleteket.

Szorosan felterem az egészet, frissen tartó fóliába csomagolom és pár órára hűtőben pihentetem. Ujjnyi vastagra szeletelve tálalom.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, ballagási receptek, receptek, ballagási ételek, tippek, ötletek, étel
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-26 15:44:22
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü