Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók a tésztához: 2 db tojás, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál keserű kakaópor, 20 dkg margarin, 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor. A krémhez:, 5 dl tej, 1,5 csomag vaníliás puding - Ballagás magazin
részletek »

Kakaós marlenka - Egy isteni sütemény, méltó a ballagási asztalra

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kakaós marlenka - Egy isteni sütemény, méltó a ballagási asztalra
Kakaós marlenka - Egy isteni sütemény, méltó a ballagási asztalra
Hozzávalók a tésztához: 2 db tojás, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál keserű kakaópor, 20 dkg margarin, 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor. A krémhez:, 5 dl tej, 1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős), 30 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 4 evőkanál liszt, rumaroma, kókuszreszelék. Valamint:, tejcsoki (lereszelve), kevés kakaópor (keserű).
Elkészítés

A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, hozzáadom a szódabikarbónát és a porcukrot is. Majd a kakaópor és a margarin következik, végül a 2 tojás.

Jól összekeverem, nyújtódeszkán masszív tésztává gyúrom. 4 egyenlő méretű cipóra osztom, egyenként kinyújtom őket, és tepsi hátoldalán megsütöm (hamar elkészül!). Hagyjuk kihűlni!
Hirdetés

A krémhez kevés tejet felforralok, a pudingport és a lisztet a maradék tejjel simára keverem, és a forró tejhez öntöm, sűrűsödésig keverem.

Ha kissé már kihűlt, hozzáteszem a kókuszreszeléket és a rumot is. Mikor már teljesen hideg, elkeverem a porcukorral habosra vert margarinnal.

Egyesével megkenjük a lapokat, a sütemény tetejére is kerüljön! Végül megszórjuk egy kevés kakaóporral és csokit reszelünk rá!


Megjegyzés

A cipókat felhasználás előtt érdemes hűtőbe rakni, mivel így könnyebb kinyújtani!

A kész süteményt minimum 1 napig állni hagyjuk, hogy egészen megpuhuljon.


Tuti tipp, csak neked!

Rendelj Te is egyedi képes ajándékot szeretteidnek MOST ...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, sütemény, recept, fényképes ajándék, kakaós marlenka
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-17 13:49:56
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü