Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ballagási idézetek, versek, dalok gyűjteménye egy helyen. Válogass és ha tetszik valamelyik, legyen az a ballagási meghívódon. Ballagásra kicsiknek és nagyoknak, óvodásoknak, iskolásoknak. - Ballagás magazin
részletek »

Idézetek ballagásra - Ballagási idézetek, versek, dalok gyűjteménye

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Idézetek ballagásra - Ballagási idézetek, versek, dalok gyűjteménye
Idézetek ballagásra - Ballagási idézetek, versek, dalok gyűjteménye
Ballagási idézetek, versek, dalok gyűjteménye
Ballagási idézetek, versek, dalok gyűjteménye egy helyen. Válogass és ha tetszik valamelyik, legyen az a ballagási meghívódon. Ballagásra kicsiknek és nagyoknak, óvodásoknak, iskolásoknak.
Érintse meg lelkedet, szívedet, szemezgess e szép gyűjtemény legjavából. Jó szórakozást kívánok oldalamon, minden kedves látogatómnak!

- A mai napon kezdődik el az életem, mert ma a világ egyik polgára lettem. Ma lettem felnőtt, mától másnak is számadással tartozom, nem csak magamnak és a szüleimnek. Már nem csak a jegyeimért felelek, mától a világnak tartozom számadással, a jövővel, az élet nyújtotta minden lehetőséggel. Mától kezdve a dolgom az, hogy itt legyek, nyitott szemmel, lelkesen, felkészülten. Hogy mire? Nem tudom. Bármire és mindenre. Hogy elkezdjem az életet és hogy szeressek, hogy vállaljam a felelősséget és éljek a lehetőségekkel. (Grace klinika című filmből)

- Mert az égi útnak elve: kúszva, vérzőn énekelve, portól, sártól piszkosan menni mindig, biztosan. (Dsida Jenő)

- A szárny megnőtt, üresen áll a fészek, Csak álom volt a régi jó világ, És mint a fecske alkonyati szélnek, Ma szárnyat bontott egy sereg diák. (Wass Albert)

- El kell indulni minden útra, az embert minden úton várják. Nincs halálos érv a maradásra, csak a találkozásra s a kalandra. (Csoóri Sándor)

- Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj, mert a világ a tied! (Hamvas Béla)

- Szeresd a múltad, mert abból épül a jövőd, Ne félj a haláltól, mert ezért születtél, Tanulj és légy ember, add ki magadból az élet minden pillanatában, hogy érezze mindenki, Te jó diák voltál. (Németh János)
Hirdetés

- A holnapoknak minden kulcsa két kezedben van. (Adamis Anna)

- Az élet már adott sokat, Bódítót, furcsát és keservest, De még valamit tartogat. (Ady Endre)

- Egyszer mindent elér az ember, Azt is, mi most még messze cél. Csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el, S győzelmed lesz a hősi babér. (Bertolt Brecht)

- Nem hal meg az, ki milliókra költi Dús élte kincsét, ámbár napja múl; Hanem lerázván, ami benne földi, Egy éltető eszmévé finomul, Mely fennmarad s nőttön nő tiszta fénye, Amint időben, térben távozik; Melyhez tekint fel az utód erénye: Óhajt, remél, hisz és imádkozik. (Arany János)

- Ki elindult, s még nem érkezett meg, biztatóbb a helyzete a soha el nem indulónál. (Hioszi Tatiosz)

- Előre csak önhitten utadon, Hidd, hogy te mégy, ha a sors árja von. (Madách Imre)

- A sors kegyetlen ujja intett: El kellett válni hőseinknek. Kezdődik majd az iskola, S egymást nem látják tán soha. (Varró Dániel)

- Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Hioszi Tatiosz)

- Ha az egész órát úgy betöltöd, hogy benne érték hatvan percnyi van, minden kincsével bírod ezt a földet, s ami még több, ember vagy, fiam. (Joseph Rudyard Kipling)

- Élni való minden élet, Csak magadnak hű maradj. Veszteség nem érhet téged, Hogyha az lész, ami vagy. (Johann Wolfgang von Goethe)

- Ne csüggedj, hisz ifjú vagy, S minden elérhető, Ha van benned bátorság, Remény, s szeretni erő. (Johann Wolfgang von Goethe)

- Igaz leszek, mert vannak, akik bíznak bennem; Tiszta leszek, mert vannak, akik törődnek velem; Erős leszek, mert olyan sok a szenvedés; Merész leszek, mert annak kell lennem; Barátja leszek mindenkinek - ellenségnek, társtalannak; Ajándékozom, s elfeledem az ajándékot; Alázatos leszek, mert ismerem a gyengéimet; Felnézek, és nevetek, és szeretek, és magasba emelek. (Howard Arnold Walter)

- Eddig csak álmodtunk, terveztünk még, most valóra válhat minden, ami szép. Az élet, a munka tárt karokkal vár, s hogy szép lesz-e csak rajtunk áll. (Szabó Pál)

- Ember vigyázz, figyeld meg jól világod: ez volt a múlt, emez a vad jelen, - hordozd szívedben. Éld e rossz világot és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte, hogy más legyen. (Radnóti Miklós)

- Ne félj az elmúlástól, Ne félj az ismeretlentől, Tanulj és tudj, akkor mindent meg fogsz érteni, Meg fogod tudni mindazt amit nem ismertél, amit nem tudtál, De jő egy nap és mindent tisztán fogsz látni, És tudni fogod mi volt az értelme mindennek. Ahhoz, hogy mindent megérts csak rajtad áll, Vagy nem? Tudni fogod amikor eljön az idő (Németh János)

- Hasznos életcélt találni és azt kitartóan megvalósítani - ez az egyik titka minden olyan életnek, amelyet érdemes megélni. (Herbert Casson)

- Mikor múlik el a gyerekkor? S mikor az ifjúság? S az élet? Észre se venni. Kétszer leshettem csak meg a pillanatot, mikor a szirom elhagyja helyét s a földre perdül. S tulipán volt mind a két virág és mind a kettő fehér. (Radnóti Miklós)

- Tedd, amit úgy érzel, tenned kell, Arra menj, amerre a szíved terel, Hisz időd oly` kevés, Légy hát a magad ura, míg élsz. (Axl Rose)

- Száz út vár ránk. Indulunk és érkezünk, nincs visszaút, ha tévedünk. Száz út vár ránk. Melyik a legjobb megoldás? Hol lesz a végállomás? Ahonnan nincs több utazás. (Emberek)

- Azért vagy itt, hogy mindent láss, Hogy értsd a szót, olvasd az írást, Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj, Hogy az égbe szállj, nehogy a porba hullj. (Ákos)

- Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben. (Arany János)

- Rossz a világ? Légy jó tehát magad! Üres a lét? Adj tartalmat neki! Az ember szolga mind? Légy te szabad! Hidd sorsodat bátor versenyre ki! (Komjáthy Jenő)

- De azt akarom, tisztán és fehéren, legyetek vígak és bársonyba-járók, a kezetekben egy nagy arany-érem, s hódítsátok meg az egész világot. (Kosztolányi Dezső)

- Egyszer véget ér a lázas ifjúság, Egyszer elmúlnak a színes éjszakák, Egyszer véget ér az álom, egyszer véget ér a nyár, Ami elmúlt, soha nem jön vissza már. (Máté Péter)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Idézetek ballagásra, ballagási idézetek, versek, dalok, gyűjtemény, iskola
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-05-03 00:22:58
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü