Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók a paprikás tésztához: 36 dkg liszt, 12,5 dkg Rama , 10 dkg reszelt trappista sajt , 1 dl tejföl, 1 db tojás, 1 púpos teáskanál só, fél késhegynyi szódabikarbóna, 1 majdnem csapott - Ballagás magazin
részletek »

Fűszeres sajtos tallér egy csipet medvehagymával - Finom, fűszeres és kiváló sörkorcsolya

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Fűszeres sajtos tallér egy csipet medvehagymával - Finom, fűszeres és kiváló sörkorcsolya
Fűszeres sajtos tallér egy csipet medvehagymával - Finom, fűszeres és kiváló sörkorcsolya
Fűszeres sajtos tallér
Hozzávalók a paprikás tésztához: 36 dkg liszt, 12,5 dkg Rama , 10 dkg reszelt trappista sajt , 1 dl tejföl, 1 db tojás, 1 púpos teáskanál só, fél késhegynyi szódabikarbóna, 1 majdnem csapott mokkáskanál őrölt piros paprika. A medvehagymás tésztához: 36 dkg liszt, 12,5 dkg Rama , 10 dkg reszelt trappista sajt , 1 dl tejföl, 1 db tojás, 1 púpos teáskanál só, fél késhegynyi szódabikarbóna, 1 evőkanál szárított medvehagyma.
Elkészítés

1.A tészta összeállítását mindkét esetben úgy kezdjük, hogy a hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Ízlésünknek megfelelően 3 cm átmérőjű gombócokat készítünk.
Hirdetés

2.A tűzhelyet nagy lángra véve felforrósított sütőben megsütjük őket. Szétnyitjuk a sütőt. Közé rakunk a sütő méretének megfelelő 2-3-4 db gombócot. Összecsukjuk, majd kezünkkel a sütő nyeleit összefogva megfordítjuk.

3.Általában elegendő, hogy egy-egy sütés közben egy-egy fordítást végzünk. Ha nem sülne egyenletesen mindkét oldalon, akkor fordítsunk kétszer egy-egy sütés közben.

4.Ajánljuk nyáron kiránduláshoz, strandra, hidegebb időszakban vendégváró itatósként, vagy csak úgy ropogtatni két étkezés között.


Tippek

A megadott receptek mintájára készíthetünk különböző ízesítésű variációkat: fokhagymás, lila ill. vöröshagymás, köménymagos, natúr, sós változatokat. Különböző sajtokkal is kísérletezhetünk. Azonban nem ajánlott egy nagyobb alaptésztát begyúrni és azt szétosztva különböző módon ízesíteni. Ekkor vagy nem tudjuk egyenletesen eloszlatni az ízesítőanyagot, vagy amikor egyenletesen eloszlatnánk, szétesik a tészta a kezünk melege miatt.

Mi is az a medvehagyma? A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma. Régi magyar neve sási hagyma, poszhagyma. Levelei élénkzöldek, fényesek, hosszú nyelűek, lándzsa alakúak, hasonlítanak a gyöngyvirágéra.

Hosszúkás hagymáját fehér, átlátszó hártya, buroklevél fedi. A medvehagyma áprilisban-májusban virágzik nálunk. Hatalmas gyógyerő szunnyad benne, s a népi hiedelem szerint, téli álmuk után a medvék is ezt keresik, hogy gyomrukat, beleiket és vérüket megtisztítsák vele. A medvehagyma tulajdonságai lényegében megegyeznek a mi fokhagymánkéval, ám gyógyereje jóval nagyobb. Ezért különösen alkalmas a szervezet tavaszi salaktalanítására, és elősegíti az idült bőrbetegségek gyógyítását is.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, ötletek, tippek, receptek, fűszeres sajtos tallér
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-17 08:15:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü