Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók 8 főre. A mézes lapokhoz: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 ek méz, 7,5 dkg vaj, 2 tojás, 1 kk szódabikarbóna. A mákos piskótához: 180 g cukor, 120 g liszt, 6 db tojás, 3 ek víz, f - Ballagás magazin
részletek »

Francia mákos szelet - Egy isteni sütemény receptje, mely méltó ballagási süteménynek

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Francia mákos szelet - Egy isteni sütemény receptje, mely méltó ballagási süteménynek
Francia mákos szelet - Egy isteni sütemény receptje, mely méltó ballagási süteménynek
Hozzávalók 8 főre. A mézes lapokhoz: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 ek méz, 7,5 dkg vaj, 2 tojás, 1 kk szódabikarbóna. A mákos piskótához: 180 g cukor, 120 g liszt, 6 db tojás, 3 ek víz, fél dl étolaj, 1 kk sütőpor, 95 g őröletlen mák. Krémhez: 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 35 dkg vaj, 2 cs vaníliás pudingpor, 7 dl tej. Tetejére: 15 dkg dió.
Mákos piskótatészta készítése

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, és az olajat. Hozzáadjuk a mákot is.


A tojásfehérjét habbá verjük és felváltva a sütőporral elkevert liszttel, lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe. Vigyázzunk, hogy a hab ne törjön.
Hirdetés

Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben (30x20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük (kb. 20 perc, tűpróba!). A sütőajtót, lévén piskótáról van szó, ne nyitogassuk!

Mézes lapok készítése

Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, kinyújtjuk és 2 lapban 180 fokon, kb. 10 perc alatt világosbarna színűre megsütjük (ugyanabban vagy ugyanakkora méretű tepsiben, mint a mákos piskótát). Vigyázat, a lap - mint minden más mézes, szalalkális, stb. - könnyen törik.

Krém készítése

A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal. A pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd amikor már csak langyos, a tojásos vajjal kikeverjük.

Összeállítás

Először is, 5-6 ek krémet tegyünk félre a tetejéhez. Alulra kerül a mézes lap, arra a krém fele, majd a mákos piskóta, majd a krém másik fele, mézes lap, krém.

A tetejére gorombára vágott, serpenyőben előzőleg megpirított diót szórunk és/vagy olvasztott étcsokoládét csurgatunk.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, ajándék, tippek, ötletek, recept,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-01 09:29:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü