Ez egy puha, csokis aprósütemény, ami jól záródó fémdobozban sokáig eláll.
A recept hozzávalói ( 10 személyre)
2 db egész tojás, 12.5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 1 púpos teáskanál sütőpor, csipet só, 18 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál étolaj.
Elkészítés
A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk. A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta. Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra. Szaggassunk ki közepes méretű karikákat, majd azok belsejéből egy kisebbet. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal olvasszuk fel lobogó víz felett.
Mártsuk bele a karikák alját és tegyük szikkadni sütőpapírra. Ha megkötött a csoki, könnyen levehető a papírról.
58 db karika lett ebből az adagból.
Rendelj Te is egyedi fényképes ajándékot szeretteidnek MOST...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!