Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók: Eszközigény: Eszközigény, keverőtál, 2 db közepes lábas, fakanál, sütőpapír. A krémhez: 1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília, 1 evőkanál Rama, cukor ízlés szerint, 1 csomag - Ballagás magazin
részletek »

Egy klasszikus ballagási kedvenc, a képviselőfánk receptje

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Egy klasszikus ballagási kedvenc, a képviselőfánk receptje
Egy klasszikus ballagási kedvenc, a képviselőfánk receptje
Hozzávalók: Eszközigény: Eszközigény, keverőtál, 2 db közepes lábas, fakanál, sütőpapír. A krémhez: 1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília, 1 evőkanál Rama, cukor ízlés szerint, 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor.
A tetejére

3 dl tejszín, 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor, 1 teáskanál cukor, 1 csomag habfixáló

A kenéshez: 1 db tojás

A tepsi kikenéséhez: Rama, liszt
Hirdetés


A tésztához

1,5 dl víz, 20 dkg Rama, 15 dkg liszt, 6 db tojás, 1 csipet só

1. A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, és amikor a margarin elolvadt, a lisztet beleszórjuk. Állandóan kevergetve addig (2-3 percig) főzzük, amíg a tészta az edény falától elválik.

2. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve jól kidolgozzuk.

3. A masszából, egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3 cm távolságra egyforma, kb. pingponglabda-nagyságú gömböket formálunk kanállal. (Vigyázat, megnő a négyszeresére!)

4. A tetejüket felvert tojással megkenjük és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lángon (210 °C) kb. 10 percig, majd a lángot közepesre mérsékelve (170 °C) további 15 percig sütjük. Közben, főleg az első negyed órában a sütőajtót nem nyitjuk ki, egyébként összeesik. Amikor elkészült, a sütőt lezárjuk, a fánkocskákat még 5-10 percig szárítjuk.

5. Amíg sül a fánk, a tasakon található leírás szerint elkészítjük a krémet. Ha kész belekeverünk egy nagy evőkanál margarint. Miközben hűl, kb. 5 percenként megkeverjük, nehogy "bőrös" legyen.

6. A hideg tejszínhez hozzáadjuk a cukrot és a habfixáló csomagolásán található utasítás szerint felverjük.

7.A kihűlt fánkok tetejéről egy kalapot levágunk. Az alsó részbe a vaníliakrémet kanalazunk, majd a cukrozott tejszínhabot rápúpozzuk (nyomózsákból a legszebb) és a kalapot ráillesztjük.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, receptek, ételek, képviselő fánk
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-28 16:00:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü