Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók 5-6 személyre: 12 vékony szeletre (5-7mm) vágott karaj vagy tarja (nem kell kiklopfolni), 2-3 közepes fej hagyma, 1-2 zöldpaprika (télen natúr lecsó), 2-3 paradicsom (télen natú - Ballagás magazin
részletek »

Egy fenséges ebéd receptje ballagásra, a norvég szeleté

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Egy fenséges ebéd receptje ballagásra, a norvég szeleté
Egy fenséges ebéd receptje ballagásra, a norvég szeleté
Norvég szelet
Hozzávalók 5-6 személyre: 12 vékony szeletre (5-7mm) vágott karaj vagy tarja (nem kell kiklopfolni), 2-3 közepes fej hagyma, 1-2 zöldpaprika (télen natúr lecsó), 2-3 paradicsom (télen natúr lecsó), 2 mokkáskanál tengeri só + kevés só a húsok besózásához, 1 mk őrölt fehér bors, 10 dkg mustár, 2 mk pirospaprika, 1 mk köménymag, 2-3 babérlevél, kevés zsiradék, kb 2 dl fehérbor.

A hússzeleteket enyhén besózzuk, állni hagyjuk hideg helyen.

A mustárt, pirospaprikát, köménymagot, fehér borsot és a 2 kk sót egy tálkában összekeverjük.

Egy tepsit alufóliával kibélelünk és az aljára karikára vágott hagymát teszünk (én zománcos kacsasütőben készítem, így nem kell alufólia).

A tálkában lévő keverékkel a húsok mindkét oldalát bekenjük, és sorjában egymás mellé, ill. egymásra helyezzük a tepsiben. Ha elfogytak a szeletek, kevés zsiradékot, babérlevelet a felkarikázott zöldpaprikát és paradicsomot vagy natúr lecsót teszünk a tetejére. Végül a borral felöntjük.
Hirdetés

Fóliával lezárjuk, vagy a kacsasütőre rátesszük a tetejét, és sütőben közepes lángon (180 fok) 1 óra 20 percet sütjük.

Hogy a teteje szép piros legyen az utolsó 5 percben levesszük a fóliát.

A szaft ne süljön ki alóla, mert kár lenne érte. Tálaláskor minden szelet húshoz teszünk a hagymás-paprikás-paradicsomos szaftból is.

Adhatunk mellé rizst, de nálunk krumplipürével is nagyon szeretik.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, receptek, tippek, ötletek, norvég szelet
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-07 21:14:32
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü