Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ha szeretnél valamilyen különlegeset, tuti receptet ballagásra! A sült bárány klasszikus társa a citrom és rozmaring. Azok számára, akik valami másra, különlegesebbre vágyódnak ballagásra, ajánljuk a - Ballagás magazin
részletek »

Chilis báránysült - Tuti recept ballagásra

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Chilis báránysült - Tuti recept ballagásra
Chilis báránysült - Tuti recept ballagásra
Chilis báránysült - Tuti recept ballagásra
Ha szeretnél valamilyen különlegeset, tuti receptet ballagásra! A sült bárány klasszikus társa a citrom és rozmaring. Azok számára, akik valami másra, különlegesebbre vágyódnak ballagásra, ajánljuk a chilis báránysült receptjét. Nagyon egyszerűen, úgymond magától elkészülő étel, a végeredmény pedig leírhatatlanul szuper ...
Hozzávalók - Kb 2 kg bárány lapocka - 3 szál rozmaring - 2 ek olaj - 2.5 dl fehérbor - 1 fej fokhagyma - kb 5 evőkanál csililekvár

Elkészítése - A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A húst megtűzdeljük rozmaring levelekkel (késsel vágjuk bele kis réseket), majd egy tepsibe helyezzük. A maradék rozmaringgal megszórjuk, az olajjal lelocsoljuk, a borral felöntjük, majd sózzuk, borsozzuk.

Fedővel vagy fóliával lefedjük. 3 órán keresztül sütjük. A fokhagymát gerezdekre bontjuk, de nem pucoljuk meg. Kissé összepréseljük (kézzel vagy késsel), a hús köré szórjuk, majd lefedve további fél órán át sütjük.

Kivesszük a húst a sütőből, a tepsiből leöntjük a levet, ezt félretesszük. A húst chililekvárral alaposan bekenjük (szilikon ecset segítségünkre lehet), visszatesszük a tepsibe, majd a sütőbe, és további 30-40 percig sütjük. Akkor jó, amikor szép barna és ragadós a máz.

Tálalás előtt 15 percig letakarva pihentetjük. Közben a zsírt leszűrjük a szaftról, ezt sűrű mártássá redukáljuk a tűzhelyen.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Chilis báránysült, tuti recept ballagásra, recept, csili, bárány, ballagás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-05-23 22:59:57
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü