Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ballagási idézetek, versek, mottók - Verset, idézetet keresel a ballagásra? Itt megtalálod! A \"Ballagási Tuti Magazin\" oldalon Csemegézz az alábbi idézetek közül, írd bele a meghívódba - Ballagás magazin
részletek »

Ballagási idézetek, versek, mottók

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ballagási idézetek, versek, mottók
Ballagási idézetek, versek, mottók
Ballagási idézetek, versek, részletek, mottók, híres emberek tollából
Ballagási idézetek, versek, mottók - Verset, idézetet keresel a ballagásra? Itt megtalálod! A "Ballagási Tuti Magazin" oldalon csemegézhetsz, válogathatsz az alábbi idézetek közül, írd bele a meghívódba valamelyiket, küld el rokonaidnak SMS-ben, e-képeslap formájában.
Ne feledd, ezek a részletek, idézetek híres emberek tollából kerültek papírra, szépek, igazak, és az életről a valóságról szólnak, arról, hogy mit kaptunk az iskolától ahova jártunk, mire készített fel minket vagy arról, hogy milyen is lesz az életed azok után, hogy elballagsz, kilépsz a nagybetűs életbe.

Egy biztos, csodálatos és igaz szavak öltenek itt valóságot, amelyekre az idő elteltével olyan nagyon kedvesen és teli érzelmekkel fogsz visszagondolni. Ezek az idézetek egyben jó tanácsok is, hidd el érdemes megfogadni, elgondolkozni rajtuk!

"Haladj az iskola után az utadon, le ne térj róla, félre ne lépj, biztos léptekkel tántoríthatatlanul kamatoztasd azt amit tanultál, és meglátod majd, hogy az élet iskolájában is megtalálod helyed!"

"Olyan furcsák vagyunk mi emberek A lelkünk sír, az ajkunk nevet. A másikról azt hisszük, boldog talán, S irigykedünk egy vidámabb mosolyán." (Dante)

"Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni." (Shakespeare)
Hirdetés

"Nemes önbizalom, de ne az önhittség Rugói lelkedet nagy célra feszítsék, Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben." (Arany János)

"Útjaink százfelé válnak, De szívünk egy célért dobog, Nekivágunk a küzdelmes mának, És épít karunk egy szebb holnapot..." (Arany János)

"Senkinek sem kötelessége Hogy nagy ember legyen már az is nagyon szép, Ha valaki ember tud lenni. (Alfred Capus)

"Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és, hogy ezt a valamit bármiáron el kell érnünk." (Curie)

"Találkozás és búcsúzás az élet annyi csak, Valaki jön, valaki megy, S az emlék megmarad." (Leonard Da Ung)

"Nem azt kell sajnálni, ami volt és elmúlt, hanem azt, ami nem volt."

"A legszebb emlék a szeretett, amelyet mások szívében hagyunk magunk után."

"Nem kívánom senkitől, hogy csodás dolgot tegyen, de joggal elvárom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." ( Ady)

"Nem hal meg az, ki milliókra költi Dús élete kincsét, ámbár napja múl, Hanem lezárva ami benne földi, Egy éltető eszmévé finomul, Mely fennmarad és nőttön nő tiszta fénye, Amint időben, térben távozik, Melyhez tekint fel az utód erénye: óhajt, remél, hisz és imádkozik." (Arany János)

"A boldogsághoz semmi sem szükségesebb, mint, hogy életünk egy meghatározott célja legyen" (Eötvös József)

"Ott hol mondhatja: szabad vagyok, ott hazáját fogja találni minden ember" (Eötvös József)

"Az élet, a munka tárt karokkal vár Hogy szép lehetsz-e? csupán csak rajtunk áll." (Fagyejev)

"Régi harcok, régi kopott könyvek Derű, mosoly, néha fájó könnyek Múlik minden, suhannak az évek Búcsút intünk fájó diákévek." (Hemingway)

"Régi harcok, régi kopott könyvek. Mosoly, derű néha fájó könnyek. Múlik minden, rohannak az évek. Búcsút intünk múló diákévek." (Hemingway)

"Minden nap megszűnik valami, Amiért az ember szomorkodik, De mindig születik valami új, Amiért érdemes élni és küzdeni." (Herakleitosz)

"Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás." (Márai Sándor)

"Az elszakadás áll előttünk, Világi lárma csalogat, Az útra néz mindenki köztünk, Kigyúl az ifjú gondolat." (Puskin)

"Ember vigyázz, figyeld meg jól világod, ez volt a múlt, emez a vad jelen. - ... és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte, hogy más legyen" (Radnóti Miklós)

"Ah vége, vége! Vagy ki tudja? Diák marad az ember, amíg él, Leckéjét a sírig tanulja: Nehezebbet folyvást a réginél!" (Reviczky Gyula)

"Ne légy ma ez holnap emez s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy mely mindig egy marad ne törmelék - dirib - darab. (Ibsen)

"Ám, úgy kell lennie: A végtelen felé halad az út, Amely a végtelenből érkezik." (Illyés Gyula)

"Az igaz ember hitét, meggyőződéseit nagy katasztrófák sem képesek sarkaiból kifordítani." (Jókai Mór)

"Mennyi szín és furcsaság és élet mindez és mennyi emlék és mennyi remény" (Karinthy)

"Ha az egész órát úgy betöltöd, hogy benne érték hatvan percnyi van minden kincsének bírod ezt a földet, S ami még több, ember vagy, fiam" (Kipling)

"Életed útját magad választod, Válassz hát úgy, ha egyszer Elindulsz, nincs már visszaút." (Kodály Zoltán)

"...őrizd az embert magadban, hogy jogod legyen a szóhoz, hogy súlya lehessen a szavaidnak, hogy méltó maradj a munkához...." (Kósa Ferenc)

"Soha le nem mondani Soha el nem csüggedni Ha kell mindig újra kezdeni" (Kossuth)

"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, Sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, S meg nem találni, - ez az élet." (Madách)

"Karod erős - szíved emelkedett: Végtelen a tér, mely munkára hív." (Madách Imre)

"Szabadon bűn és erény közt Választani mily nagy eszme, S tudni mégis, hogy felettünk Pajzsul áll Isten kegyelme Tégy bátran hát ... " (Madách Imre)

"A világi méltóság, aranyfüst és játékpénz, de az emberi méltóság valóság, színarany miért játszol hamis pénzért, mikor Isten megtömte zsebed színarannyal?" (Márai Sándor)

"És ah vége az iskolának légy Te is ügyes mint a Zoli, Járd az utadat, járd az élet iskoláját" (Névtelen)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Ballagási idézetek, versek, mottók, ballagás, diák, meghívó, iskola
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-04-28 17:03:30
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü