Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók a tésztához: 7 db tojás sárgája, 20 dkg cukor, 12 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor. Ezekből az agyagokból piskótát sütünk egy közepes tepsibe. Hozzávalók a - Ballagás magazin
részletek »

Ballagási főzött krémes csokitorta és az Albán krémes receptje - Készítsd el Te is ballagásra!

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ballagási főzött krémes csokitorta és az Albán krémes receptje - Készítsd el Te is ballagásra!
Ballagási főzött krémes csokitorta és az Albán krémes receptje - Készítsd el Te is ballagásra!
Hozzávalók a tésztához: 7 db tojás sárgája, 20 dkg cukor, 12 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor. Ezekből az agyagokból piskótát sütünk egy közepes tepsibe. Hozzávalók a krémhez: 0,5 dl víz, 10 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 0,5 l növényi tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 7 db tojásfehérje.

Az Albán krémes elkészítése

A pudingport a cukorral és a vízzel megfőzöm, és hozzákeverem az előre felvert tojás fehérjét és a vaníliás cukrot. Még főzöm egy kicsit és kész.

A piskótalapokat kettévágom és megtöltöm a főzött krémmel.

A növényi tejszínt felverem habnak, a krém tetejére simítom és a következő lappal befedem. A tetejét csoki mázzal vonom be.

Hirdetés

Ballagási főzött krémes csokitorta

Hozzávalók

1o db tojás
1o evőkanál cukor
1o evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál étolaj



A tészta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot ezzel tovább verjük. Majd egyenként a tojássárgáját hozzá adagoljuk és az étolajat.

A lisztbe előre belekeverjük a kakaóport és óvatosan összekeverjük a masszával. 36x25 cm-es tepsibe süssük (gáz sütőben tartalék lángon). Kihűlés után 3 felé vágjuk.


Krém hozzávalók

3 csomag csoki pudingpor
8 dl tej
2o dkg cukor
3o dkg rama margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 kupica rum ( vagy rum aroma)



A krém elkészítése

A pudingport megfőzzük a cukorral, kihűtjük közben kavargatjuk, hogy ne bőrösödjön be. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, rumot, majd a margarinnal jó habosra kavarjuk. Megtöltjük a piskóta lapokat.
A tetejét tortabevonó csokival vonjuk be.
2o dkg-os bevonó és 2 evőkanál étolajat vízgőzön felolvasztunk. Ennek a tortának az a különlegessége, hogy ehető kép van rajta.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, recept, étel, albán krémes,főzött krémes csokitorta
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-31 20:26:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü