Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nagyon szép ballagási beszédek. A ballagók minden esetben szép búcsúszavakkal köszönnek el az itt töltött 8 esztendőtől, az érettségi előtti 4-5 évtől a kedves tanáraiktól. Hasonlóképpen a tanárok is - Ballagás magazin
részletek »

Ballagási beszédek

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ballagási beszédek
Ballagási beszédek
Ballagási beszédek
Nagyon szép ballagási beszédek. A ballagók minden esetben szép búcsúszavakkal köszönnek el az itt töltött 8 esztendőtől, az érettségi előtti 4-5 évtől a kedves tanáraiktól. Hasonlóképpen a tanárok is tanítványaiktól búcsúztató beszédeikben.
I. Általános iskola . 7. osztályos

1. Búcsúzom

Régen volt mikor szüleitek rohangáltak veletek az oviba. Óvtak, védtek minden rossztól.

Az iskolát kezdve, Új környezetbe kerültetek És a szüleitek megint szaladtak veletek. Kíváncsian vártak haza, Milyen volt első nap az iskola? Írni, olvasni és számolni tanultatok. Aztán egy nehezebb részbe vágtatok, A felső tagozat következett, Új tantárgyak: fizika, kémia, biológia, És sok érdekes ismeret.

Tanáraitoknak sok jót köszönhettek, Hogy eljuttattak idáig benneteket. Segítettek leendő célotok felé egy lépést tenni, Mert ne feledjétek soha: a tudás hatalom, mit nem lehet csak venni.

Oly nehéz most titeket elengedni, az együtt töltött perceket elfeledni. Eszemben van sok szép emlék Melyet soha nem felednék.

A búcsú mindig fájdalmas, De nem örökre válunk el, Ne feledjétek: emlékezni mindig kell. Menjetek, mert a nagybetűs ÉLET már vár rátok. Viszlát régi jó .........os diákok!
Hirdetés


Általános iskola - 8. osztályos

1.Tisztelt Igazgatóság, Szabolcs atya, Tanáraink!
Tisztelt Szülők, Vendégeink!
Kedves Diáktársaim!

Úgy tartják az idős emberek, hogy mindennek eljön a maga ideje. Idáig nem gondoltam végig ezt a mondatot. De mikor ennek a beszédnek a megírására készülődtem, elgondolkodtam e bölcs mondáson. Március körül még nagyon vártam, hogy legyen már vége az általános iskolás éveimnek. S most az utolsó napokban elbizonytalanodtam, ezerféle érzés kavarog bennem.

Nyolc évvel ezelőtt, mikor édesanyám kezét fogva beléptem ebbe az épületbe tele voltam félelemmel, bizonytalansággal. Izgultam, hogy a barátságos óvoda után mi vár itt rám. Aztán hamar megbarátkoztam a tanító nénivel, osztálytársaimmal. Megismertem az iskolai életet: a tanulást, a templomi szolgálatot.
Megtanultam az olvasás és írás nehéz tudományát.

Nehéz, egyben izgalmas évek voltak ezek. A helyesírásomra gondolva- ez még mindig nagyon izgalmas.
Majd a felső tagozat következett. Ahány tantárgy, annyi új tanár. Csupa érdekes dolog: matematika, történelem, irodalom, fizika, kémia... Aztán jöttek a szürke hétköznapok, amikor már nem éreztem olyan érdekesnek a tantárgyakat, mert tanulni, tanulni, tanulni kellett, kellett volna. Azt kívántam, hogy legyen már vége.

Voltak ünnepnapok is! Játékos vetélkedők, meghitt karácsonyi ünneplés, vidám farsang és bál valamint a komoly szerepléssel járó ünnepélyek. Na és a kirándulások. Mind kedves emlék. Nemcsak szellemi képességekben fejlődtem ezalatt a nyolc év alatt. Itt voltam elsőáldozó és itt készültem fel a bérmálkozásra is. Most már felnőtt keresztény ember vagyok.


Kedves osztályfőnökeink, tanáraink!

Köszönettel tartozunk Önöknek!

Köszönjük a törődést, a türelmet, a szeretetet, azt hogy sok mindenre megtanítottak bennünket. Szemet hunytak kisebb csínytevéseink fölött. Bocsássák meg nyögdécselő feleleteinket, olykor erősen hiányos dolgozatainkat!

Mi voltunk a hibásak! Nem készültünk, nem vettük komolyan feladatunkat. A magam részéről is elmondhatom: tehettem volna többet. Hálásan köszönjük az emberséget, a megértő türelmet. Ígérjük, hogy az itt kapott útravalót a legjobb képességeink szerint kamatoztatni fogjuk. Külön búcsúzunk osztályfőnökeinktől, s köszönettel tartozunk nekik, akik közösséggé kovácsolták osztályainkat, megszervezték a jó hangulatú kirándulásokat, segítettek a rendezvényekre való felkészülésekben. Problémáinkkal bármikor bizalommal fordulhattunk hozzájuk, odafigyelésükkel segítették továbbtanulásunkat. Megtanítottak arra is, hogy legyenek céljaink, vágyaink, s ezeket magunknak kell elérnünk.

Én iskolám, köszönöm most néked, Hogy az eljött élet-csaták között Volt mindig hozzám víg üzeneted. Tápláltad bennem az erőt, Szeretni az embert és küzdeni És hűn állni meg Isten s ember előtt. (Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba)


Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Drága Szüleink!

Köszönettel tartozunk Nektek, hogy mellettünk álltatok. Lehetővé tettétek nekünk, hogy ebbe a nagyszerű iskolába járhassunk. Támogattatok és biztattatok bennünket. Igaz nem mindig érdemeltük meg. Nem mindig viselkedtünk kifogástalanul. Próbáltunk sumákolni a tanulással és érdemjegyekkel egyaránt.

A mai nap számotokra is egy mérföldkő, hiszen gyermeketek életében lezárul egy szakasz. A félénk, csetlő-botló kisgyermekből középiskolás lesz, s még nagyobb feladatok állnak előtte. Már nem foghatjátok a kezünket, de tudjuk, hogy szeretetek, türelmetek, aggódásotok mindig elkísér bennünket.


Kedves 7. osztályosok!

Köszönjük, hogy a tegnapi délutánotokat ránk áldoztátok. Gondolom, jobb szórakozást is találtatok volna. Nagyon jó érzés volt látni a szépen feldíszített tantermeinket. A gondosan elkészített világjáró batyukat és virágokat.

Jövőre ti örülhettek mindennek! Sok közös élmény köt össze bennünket. Köszönjük nektek az együtt töltött vidám perceket. Szeretnénk néha visszatérni hozzátok egy-egy baráti beszélgetésre. Kérjük, próbáljatok helytállni, szorgalmasan, kitartóan tanulni, s ne tegyetek a miénknél nagyobb diákcsínyeket!
Őrizzétek meg iskolánk jó hírét, adjátok tovább hagyományainkat!

Higgyétek el, hogy a hit ereje, az evangélium biztatása, a testvérek, barátok szeretete, segítsége az, amire építhetitek életeteket. Ahogyan Izajás könyvében olvashatjuk: Akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Ballagási beszédek, ballagás, búcsú, búcsúztatás, iskola, dalok, vers, idézetek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-05-07 20:58:58
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü