Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ismét eltelt egy év. Tavaly még ti díszítettétek az osztálytermeket, a folyosókat, ti gyűjtöttétek a rengeteg virágot, és ti vártátok a legjobban mikor mehettek már végre haza. Most itt vagy - Ballagás magazin
részletek »

Ballagási beszéd a 13. osztályos tanulók számára

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ballagási beszéd a 13. osztályos tanulók számára
Ballagási beszéd a 13. osztályos tanulók számára
Ismét eltelt egy év. Tavaly még ti díszítettétek az osztálytermeket, a folyosókat, ti gyűjtöttétek a rengeteg virágot, és ti vártátok a legjobban mikor mehettek már végre haza. Most itt vagyunk újra, de ti vagytok díszben, virágok, ajándékok között, és mi díszítjük a termeket, gyűjtjük a virágokat.
Nektek szól a ballagási dal, értetek öltöztünk fel ünneplő ruhánkba, és megtettünk mindent, hogy ez a ballagás emlékezetes, megható mégis vidám legyen. Reméljük sikerült elérni, most megforduljon a fejetekben Milyen jó lenne, még csak harmadikosnak lenni.


Először papír nélkül, spontán akartam beszédet tartani, de aztán a pillanat nagysága úgy elragadott, hogy inkább ezt a beszédet olvasom fel az egész évfolyam nevében.
Hirdetés

Mit adtak, mit jelentettek és jelentenek számotokra ezek az évek? Mit kaptatok a négy év során? Hogyan értékeltétek az eddigieket, miképpen látjátok most, s majd az idő távlatából? Milyen emberekké váltatok? Felnőttetek-e a nagy feladatra? Felkészültetek-e kellőképpen az egyre önállóbbá váló életetekben elkövetkezendő, várható nehézségekre és a nem várt eseményekre?

Meg tudtok-e majd felelni a kihívásoknak? Kaptatok-e elég hitet, megerősítést, szeretetet ahhoz, hogy mindenkor meg tudjatok állni a helyeteket? Tudjatok helyesen és bölcsen dönteni, amikor az szükséges? Szereztetek-e elegendő tudást, ismeretet, hogy el tudjatok igazodni az útvesztőkben, hogy a bizonytalan, viszontagságos körülmények között is tájékozódni tudjatok a világban, hogy egyáltalán tovább tudjatok indulni a számotokra előkészített úton? Erre a sok-sok kérdésre, mind a saját szívetekben találtok választ, és bíznotok kell abban, hogy a legtöbb kérdésre a felelet egy egyszerű igen lesz.

Most eljött a pillanat mikor itt hagytok minket és kiléptek a nagybetűs életbe, ahogy azt mondani szokás - és talán sosem néztek vissza. Kicsit irigykedve, mégis féltő szemmel nézek most rátok. Mától, egyre inkább csak magatokra kell támaszkodnotok, új akadályokat kell átlépnetek, és lesz nehezebb gondotok is, mint egy kémia dolgozat megírása, legalább kettesre. Mostantól nem vesz körül benneteket iskolánk szeretete, és tanáraink féltő tekintete.

Nos, úgy látszik, ez az élet rendje. Mindig máshová kerülünk, és mikor már megszoknánk és megszeretnénk új helyünket - újból mennünk kell Négy éve még kis gólyák voltatok, és nektek kellett a gólyahéten végig csinálni, a kínos ám visszagondolva kacagtató feladatokat. Most ballagtok. Négy év, nem hosszú idő. De remélem, majd csak a szép dolgok maradnak meg emlékezetetekben, és örömmel néztek vissza régi iskolátokra, és sosem felejtitek el, honnan indultatok és mennyi mindent tettetek azért, hogy eljussatok idáig.

Hiányozni fogtok, még ha nem is gondoljátok. Még akkor is, ha néha próbáltunk borsot törni az orrotok alá. Hiányozni fog, hogy ezen túl, könnyű dolgunk lesz a 24 órás kosáron, mert nem lesz itt a nyerő csapat, és hiányozni fog, hogy az emelt szintű órákon nem lesz kire támaszkodni, ha segítségre volna szükségünk.

Nehéz lesz jövőre a helyetekbe lépni, de mindent megteszünk az ügy érdekében, és ígérem mi is, megpróbáljuk rendre inteni az új diákokat. Ezúttal évfolyamtársaim nevében is kijelenthetem, emléketeket örökké őrizni fogjuk és a zászlót, amit ti vittetek eddig, mi is büszkén magasra tartjuk majd. Sok sikert, kívánunk nektek, az érettségin és az azt követő időszakban!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagási, beszédek, 13 osztály, búcsúztató
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-08 09:57:41
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü