Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A végzős középiskolásoknak ez lesz az utolsó hetük a gimnázium vagy a szakközépiskola falai között. Izgalmas és kalandos napok következnek: rendre lezajlanak az utolsó tanórák, szerenáddal b - Ballagás magazin
részletek »

Ballagás előtti hagyományok, te melyiket választod?+ Videók

A Ballagási TutiMagazin szeretne segíteni Neked, hogy megtaláld a legjobb mottókat, idézeteket, verseket, videókat, leírásokat, ballagási híreket, történéseket, legfrissebb eseményeket, recepteket. Csemegézz és érezd jól magad Ballagási oldalunkon.
Ballagás magazin
Itt vagy: Ballagás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ballagás előtti hagyományok, te melyiket választod?+ Videók
Ballagás előtti hagyományok, te melyiket választod?+ Videók
A szerenád is nagyon jó buli ...
A végzős középiskolásoknak ez lesz az utolsó hetük a gimnázium vagy a szakközépiskola falai között. Izgalmas és kalandos napok következnek: rendre lezajlanak az utolsó tanórák, szerenáddal búcsúzunk a tanároktól, zöld napot (azaz a bolond ballagást) is tartanak a végzősök, végül jön a ballagás és természetesen mindeközben érdemes tanulni is, hiszen május 3-án megkezdődnek az írásbeli érettségik.
A közösségi portálok üzenőfalain megfigyelhető jelenség, hogy a középiskolás végzősök már most sírnak egymás virtuális vállán, amiért el kell hagyniuk szeretett osztályközösségüket. Persze van akinek örömet, felszabadulást jelent ugyanez, s már alig várják, hogy végleg kiléphessenek a kapun. Legyünk optimisták, s tételezzük fel, hogy nálad az előbbiről van szó.
Hirdetés

Az biztos, hogy már semmi sem lesz ugyanolyan, mint régen, de ha belegondolsz, csak rajtatok múlik, hogy tartjátok-e a kapcsolatot a jövőben. Sőt, sokkal könnyebb dolgotok van, mint a korábbi generációknak: nyomon tudjátok követni egymást a már említett közösségi portálokon, és az is biztos, hogy egymás msn partnerlistáján is szerepeltek, így biztosított a könnyű elérhetőség.

A szerenád is nagyon jó buli, több napon keresztül jártok a tanárokhoz, énekeltek nekik, ők pedig megvendégelnek titeket. Bárcsak minden évben lenne ilyen! Sokkal inkább összekovácsolná az osztályközösséget! Persze ez lehetetlen, hiszen ilyenkor a tanárok is elengedik magukat, s valószínűleg nem tennék, ha még pár éven át folyamatosan tanítaniuk kellene titeket, kivívni a tekintélyt, hogy fent maradjon a tisztelet.

A zöld nap, azaz a bolond ballagás is nagyon jól szokott elsülni. Felhúztok egy csomó vicces göncöt, vagy egységesen beöltöztök valaminek, s órák közben folyamatosan járjátok a tantermeket. Még a legszigorúbb tanárok is tolerálni szoktak egy-egy ilyen megjelenést, s láthatjátok az alsóbb évfolyamosok szemében a vágyakozást, hogy: jövőre mi is ezt csináljuk majd.

Végül pedig eljön a ballagás napja. Szépen feldíszítik az iskolát és a környékét, szólnak a közismert ballagási dalok, mint a Gaudeamus igitur, a Ballag már a vén diák vagy a 20 év múlva. Végigjárjátok az épületet, elbúcsúztok az alsóbb évfolyamosoktól, majd az ünnepség után egymástól is. Már mindenkire várnak a rokonai, hogy együtt megünnepeljétek, hogy eljutottál az érettségi küszöbéig. Élvezd ki, hogy most téged ünnepelnek, mert ezután a kőkemény tanulás vár rád és megmérettetések sorozata, egészen a szóbeli érettségi napjáig.
Telekis diákok szerenádja 2011 - Körös TV felvétele
Bolondballagás 2012 13.D
Bolond ballagás 2010
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, ötletek, szokások, szerenád, bolond ballagás, tippek, ötletek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-30 15:43:51
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü